Αντιμικροβιακός Πηλός, LIFE DAΤΑ LABS

Ο αντιμικροβιακός πηλός Life Data® Hoof Clay® έρχεται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά δύο από τα πιο σημαντικά προβλήματα της οπλής: τη νόσο της λευκής γραμμής και τη σήψη της οπλής. Πρόκειται για ένα εύκαμπτο, αντιμικροβιακό πηλό, που καλύπτει παλιές τρύπες από καρφιά, ρωγμές της οπλής αλλά και όλο το πέλμα.
Παρέχει συνεχή, μακροχρόνια προστασία ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα εισβολών από μύκητες και βακτήρια, τα οποία προκαλούν κακή ποιότητα οπλής, αποκόλληση τοιχώματος της οπλής, νόσο της λευκής γραμμής και σήψη.
Η νόσος της λευκής γραμμής είναι αποτέλεσμα εισβολής ενός συνδυασμού οργανισμών από βακτήρια και μύκητες στο μεσαίο τοίχωμα της οπλής. Σχισμές και παλιές τρύπες καρφιών, επιτρέπουν στα μικρόβια αυτά να εισέρχονται στο – πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά – μεσαίο τοίχωμα της οπλής, αποδυναμώνοντας το.
Η σήψη της οπλής από την άλλη, οφείλεται στην εισβολή των ίδιων βλαβερών μικροοργανισμών, από το πέλμα και τη χεληδόνα, προκαλώντας ευαισθησία στα πόδια, πόνο στις φτέρνες και χωλότητα στο άλογο.
Τη λύση έρχεται να δώσει το Life Data® Hoof Clay®, προϊόν με μη καυστική σύνθεση, που περιέχει σιλικονούχο πηλό, εκχύλισμα δημητριακών, τεΐέλαιο, ιώδιο και εκχύλισμα από το φυτό γιούκα. Εύκολο στη χρήση, απολύτως φιλικό στο δέρμα, ιδανικό για άλογα με ή χωρίς πέταλα.

Χρησιμοποιήστε το συνδιαστικά με το Farrier’s Finish της Life Data® Labs (κωδ. προϊόντος: 747-0001-083) και χαρίστε στο άλογο σας απολύτως υγιείς οπλές!

Διατίθεται σε πλαστικό βαζάκι των 283 γρ. (10 oz)

Προβλήματα που αντιμετωπίζει

  • Στο τοίχωμα: Ρωγμές – Παλιές οπές καρφιών – Αποκόλληση τοιχώματος
  • Περιβαλλοντικοί παράγοντες: Υπερβολικά υγρές / ξηρές συνθήκες – Μικροβιακές εισβολές – Ισορροπία υγρασίας της οπλής
  • Μη ασφαλή συστατικά: Χωρίς καυστικά υλικά – Δεν αποκλείει το οξυγόνο – Διατηρεί την ελαστικότητα της οπλής

 

Οδηγίες Εφαρμογής

Για προβλήματα στο τοίχωμα:
Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα ή ένα γλωσοπίεστρο για να εφαρμόσετε τον πηλό στις πάσχουσες περιοχές, όπως τη λευκή γραμμή, σπασμένο τοίχωμα, ρωγμές και παλιές τρύπες των νυχιών. Ως γενική κατευθυντήρια γραμμή, εφαρμόστε δύο φορές την εβδομάδα σε υγρές συνθήκες και πιο αραιά σε ξηρές συνθήκες.

Για τη νόσο της λευκής γραμμής:
Άλογα χωρίς πέταλα (barefoot):
Η οπλή πρέπει να είναι στεγνή και καθαρή πριν από την εφαρμογή. Εφαρμόστε απευθείας στη λευκή γραμμή και σε οποιαδήποτε προβληματικό μέρος του τοιχώματος. Εφαρμόζετε δύο φορές την εβδομάδα.
Άλογα πεταλωμένα:
Η οπλή πρέπει να είναι στεγνή και καθαρή πριν από την εφαρμογή. Αφαιρέστε τα πέταλα και εφαρμόστε απευθείας στη λευκή γραμμή και σε οποιαδήποτε προβληματικό μέρος του τοιχώματος. Επαναλάβετε την εφαρμογή σε κάθε πετάλωμα. Ο πηλός μπορεί να χρησιμοποιείται κάθε φορά που το άλογο πεταλώνεται, προληπτικά για τη νόσο της λευκής γραμμής. Η οδήγηση των καρφιών μέσα από τον πηλό προστατεύει τις τρύπες από το να γίνουν σημεία εισόδου μικροβίων.

Για σήψη:
Αφαιρέστε αμέσως, καθαρίστε και στεγνώστε προσεκτικά τη σήψη. Εφαρμόστε τον πηλό στα σημεία που έχουν προσβληθεί. Εφαρμόζετε δύο φορές την εβδομάδα.


Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

 

 

κωδ. προϊόντος : 747-0001-084

Comments are closed.